Get 5% OFF on your purchase! Like & Share and get Discount!

Mehr Mozafati/Kurma Madu Mehr. 500g/box

Mehr Mozafati/Kurma Madu Mehr. 500g/box
Click image for Gallery
  • Brand: Mehr
  • Product Code: Mehr Mozafati
  • Availability: Out Of Stock
  • RM14.00
- +


Kurma Mozafati, juga dikenali sebagai Kurma Madu, Kurma Rotab dan kurma Bam. Tempat pengeluar utama kurma Mozafati ialah di bandar Bam, wilayah Kerman. Ini adalah tempat yang paling dikaitkan dengan pengeluaran kurma Mozafati berkualiti tinggi. Rantau Bam mempunyai kira-kira 28,000 hektar tanah khusus untuk menuai kurma Mozafati, dari tanah itu 5,000 hektar dikhaskan untuk pokok-pokok sawit muda.

Kurma Mazafati berwarna gelap, lembut, berisi, manis dan berair. Ia adalah kurma bersaiz sederhana, biasanya sekitar 2.5-4.5cm, dan mempunyai kandungan kelembapan yang agak tinggi iaitu 32-35%. Ia dimakan sebagai kurma segar.

Kurma Mozafati perlu disimpan dalam peti sejuk. Pengeluar utama kurma Mozafati juga menyimpannya di tempat sejuk. Pengeringan kurma Mozafati untuk mengurangkan kelembapan dapat membantu supaya tidak perlu simpan dalam tempat sejuk.

Penggunaan kurma Mozafati yang kerap dapat membantu untuk meningkatkan tenaga, menguatkan saraf, merawat anemia, meningkatkan ingatan dan kecerdasan, memperbaiki kulit, menggalakkan kesihatan pencernaan dan jantung yang baik, dan mencegah masalah pencernaan dan sembelit.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

Related Products