Get 5% OFF on your purchase! Like & Share and get Discount!

Olive House, Figs Vinegar/Sari Cuka Teen . 250ml/btl

Olive House, Figs Vinegar/Sari Cuka Teen . 250ml/btl
Click image for Gallery
  • Brand: Olive House
  • Product Code: Figs Vinegar
  • Availability: In Stock
  • RM25.00

Available Options

- +Tags: cuka buah tin, jual cuka buah tin, khasiat cuka tin, sari cuka tin

Cuka buah Tin Semulajadi diperbuat daripada buah Tin yang segar, diperah, ditanam secara organik dan Tin tersebut dibiarkan matang di dalam tong kayu bagi bertujuan untuk ,menggalakkan kualiti peragian semulajadi. Apabila telah matang,

ia mengandungi jaringan zat yang dipanggil “Mother” dimana kelihatan jelas apabila cecair coklat pekat terdedah kepada cahaya.

Cuka Tin kaya dengan Potassium, di mana ramai di antara kita kurang mineral serta menyebabkan gangguan pada hari tua. Kalsium menguatkan tulang dan potassium berfungsi untuk mengawal fungsi urat saraf dan otot . Buat Tin yang segar dipilih untuk membuat Cuka Tin .

Tin segar kaya dengan vitamin dan mineral yang diperlukan tubuh seharian.

Benarkah cuka itu berasid? Cuka Tin dan cuka dari lain-lain buah seperti kuma, anggur,delima, epal, ceri dan mulberry adalah bersifat asid, tetapi apabila diminum, cuka ini akan mengalkalikan makanan lain di dalam perut kita. Sesuatu makanan yang bersifat asid tidak semestinya kekal pHnya (keasidan atau kealkalian) dalam perut.

Oleh sebab itu,cuka tin bagus untuk rawatan gastrik. , Cuka Tin dan cuka buah-buahan organik yang lain walaupun bersifat asid, ia juga berfungsi sebagai penawar yang menjadikan perut kita beralkali.

Cara makan cuka Tin :

  • Kacau 1 ke 2 sudu teh Cuka Tin ke dalam 250ml air kosong dan untuk tambahan, anda boleh tambah 1 ke 2 Madu Asli atau apa-apa perisa kegemaran anda. Waktu pengambilan sebaik-baiknya di waktu pagi sebelum atau 20-30minit selepas makan makanan berat.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

Related Products