Get 5% OFF on your purchase! Like & Share and get Discount!

Gum Arabic / Elnasr Arabic Gum Al Manna 10 pack

Gum Arabic / Elnasr Arabic Gum Al Manna 10 pack
Click image for Gallery
  • Product Code: Manna Serbuk
  • Availability: In Stock
  • RM95.00
- +Tags: Arabic gum, almana khasiat, cara makan Arabic gum, kedai jual almanna

Apakah Al-Manna/Gum Arab? Mujahid, iaitu seorang Ulamak Tafsir al-Quran mengatakan bahawa Al-Manna yang diturunkan kepada Kaum Bani Israil semasa mereka sesat bersama Nabi Musa a.s. adalah “As-Samghu”. As-Samghu adalah kalimah bahasa Arab yang bermaksud Getah Arab atau bahasa Inggerisnya Gum Arabic. Ia dikatakan menjadi makanan yang berkhasiat bagi kaum Bani Israil. Ia ditumbuk untuk dijadikan roti dan dicampur dalam minuman untuk menjadikan air minuman tersebut segar dan lebih berkhasiat.

Gum Arabic atau Al-Manna ini sangat baik dimakan oleh pesakit buah pinggang dan ia terbukti amat berkesan melalui kajian dan pengalaman pengamalnya, ia juga dapat memulihkan dan menjaga buah pinggang daripada rosak atau semakin rosak akibat penyakit kencing manis atau darah tinggi dan bagi mereka yang makan ubat-ubatan dalam jangka masa yang lama. Ia dapat memperbaiki kualiti hidup pesakit yang mengalami kegagalan buah pinggang sepenuhnya.

Gum Arabic juga sangat baik sebagai prebiotik dan dikatakan ia lebih baik daripada inulin. Ia juga merupakan antioksidan (antioxidant) dan anti radang (anti-inflammatory) yang amat baik, mengawal sakit gout, sembelit, buasir dan mengatasi masalah asid urik berlebihan dan lain-lain manfaat untuk kesihatan dengan izi Allah Ta’ala. Anda boleh search testimoni pengguna-pengguna yang telah berjaya memperbaiki masalah kesihatan mereka dengan izin Allah Ta’ala melalui penggunaan gum arabic. Yakinlah, yang mampu menyembuhkan penyakit hanya Allah Ta’ala, berusaha untuk berubat adalah merupakan tuntutan Islam dan mendapat pahala di sisiNya.

Cara Penggunaan Serbuk Gum Arabic:
1- Bancuh 1 sudu besar dengan segelas air biasa .Boleh juga dicampur dengan madu atau jus buah-buahan.
2- Amalkan semasa 

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

Related Products